Over het FOI

Kom 16 maart 2016 naar het Festival of Inventions en ontdek samen met onderzoekers en studenten van Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein, de kracht van onderzoek en innovatie. Meld u nu aan, het is gratis!

Impuls door kennis en verandering

Veranderingen volgen elkaar tegenwoordig steeds sneller op; windturbines inspecteren we al met drones en we leren een mammoettanker besturen in een simulator. We ontwikkelen duurzame kunststof producten voor 3D-printers en maken de provincie Fryslân in zijn geheel gastvrijer voor CH2018. Maar ook spreken we tegenwoordig over Smart Dairy Farming en Veemanagement 2.0.

Onderzoek en innovatie aan de drie hogescholen draagt bij aan deze veranderingen. Samen met onderzoekers, studenten, bedrijfsleven en (semi)publieke sector, vertalen we bestaande en nieuwe kennis naar de praktijk. We zorgen dus voor onderzoeksresultaten waar de praktijk direct haar voordeel mee kan doen.

Deze mooie concrete onderzoeksresultaten en toepassingen willen we graag met u delen tijdens het Festival of Inventions. En, nog belangrijker, we willen samen met u brainstormen over toekomstig onderzoek zodat we als hogescholen nog beter een impuls kunnen geven aan de regio.

Festival of Inventions

Woensdag 16 maart van 12.15 – 18.00 uur op verschillende locaties aan de Rengerslaan in Leeuwarden. We ontvangen je graag in het auditorium van Stenden Hogeschool. Voertaal Nederlands, tenzij anders is de programmering is aangegeven.

Stuur een e-mail:


* verplicht veld